lunes, 2 de noviembre de 2009

Fal·làcies III o una darrera oportunitat o també podria haver estat titulat A New Hope

Fal·làcies III Correcció

1.Tu quoque. El president Camps acusa als socialistes d'haver fet el mateix del que a ell l'acusen i per aquest motiu no poden criticar-lo.
2.Ad antiquitatem. Considerem que els fets del passat són millor que els fets d'avui en dia i les coses serien millors si es fessin iguals.
3.Argument d'autoritat. En Quentin Tarantino és un bon cineasta i fa pel·lícules bones. També es pot interpretar com un secundum quiid en aplicar una regla (sempre fa pel·lícules bones).
4.De l'historiador. Amb informació que abans no teniem critic les decisions que s'han pres (en concret la meva resposta a l'examen després d'haver fet l'examen).
5.Secundum quiid. Els arguments pareguts sempre seran la mateixa fal·làcia com si fos una regla general.
6.Argument d'autoritat, en creure en la capacitat de n'Obama, reforçada pel premi Nobel (sense que això tingui cap relació directa amb la competència en Economia).
7.Post hoc. Fer més renou no implica necessàriament que treguin males notes, no és causa directa una cosa de l'altre (tot i que pot influir decissivament).
8.Ambigüitat semàntica. Els conceptes de llengua no s'han utilitzat de la mateixa manera (en un cas en el sentit de llengua com a eina de comunicació i en l'altre com a part del nostre cos.
9.Ad antiquitatem. Si sempre ho hem fet aixi deu estar bé.
10.Generalització precipitada. Les fal·làcies que més m'he trobat són ad hominem, així quasi totes les fal·làcies són ad hominem.
11.Ad misericordiam. Intentes que el professor tingui compassió de tu
12.Cum hoc ergo propter hoc. El fet de ser el més divertit no implica que sigui el preferit per una persona o una altra (jo mateix prefereixo al personatge menys divertit, en Calamardo).
13.Generalització precipitada. Arribar a una conclusió partint d'uns casos concrets, en aquest cas, un únic partit.
14.Oblit d'alternatives. Potser que l'hagin donat el premi Nobel per altres motius com, per exemple, el seu canvi de rumb a la política internacional.
15.Ad populum. Quasi tots els discurs racistes són d'aquest tipus perquè el que fan és intentar despertar sentiments d'odi o indignació cap als altres.
16.Argument d'autoritat. El batle potser que no sigui una autoritat en qüestions de salut pública.
17.Ex popolo. Tothom (tots tenen) té el mateix sistema operatiu per tant aquest és el correcte.
18.Preguntes múltiples complexes. Donem per suposat i per cert que es fuga de les classes quan per ventura ja ha canviat d'actitud.
19.Generalització precipitada. Després de veure un cas arribo a una conclusió general sobre els concerts d'aquest grup quan per ventura he escoltat l'únic concert bo que ha fet.
20.Afirmació gratuita. No t'he donat cap motiu per explicar la meva afirmació.

2 comentarios:

Paloni dijo...

Albert!! cada dia canvies de personatge, l'altre dia era en patricio, llavors va ser en Placton i avui, és en calamardo?
no pot ser aixó!! jejeje

guiicreations dijo...

Albert, ses fal·làcies no son fàcils, ja ho has vist... xd