jueves, 1 de abril de 2010

Segona i darrera indicació feina "Colapso"

Feina “Colapso”

1.Fes un breu resum de les idees principals del capítol.
2.Resumeix en màxim 3 línies quina és la idea principal del capítol. I quines les secundàries? Com podem diferenciar unes de les altres?
3.Quines són les principals causes ecològiques que diferencien l'èxit de República Dominicana del fracàs d'Haití?
4.Quines són les principals causes polítiques que diferencien l'èxit de la República Dominica del fracàs d'Haití?
5.Existeixen causes diferents a les ecològiques i a les polítiques per poder explicar la diferència entre els dos països? Si n'hi ha, explica quines i posa exemples concrets.
6.Per què creus que els membres d'una societat (tot i les evidències empíriques) actuen amb conductes autodestructives? Què n'opina l'autor? Què n'opines tu? L'acció individual pot ser important o són més importants les dinàmiques globals?
7.Segons l'autor, es podrien separar actuacions ètiques i actuacions polítiques? Per què? Posa exemples concrets del text.
8.Quina relació existiria entre sostenibilitat ecològica d'una societat i política? Posa també exemples concrets.
9.(Pregunta difícil). Aplica els plantejaments teòrics de l'autor a la societat actual (Mallorca, Estat Espanyol o món en general) i fes la mateixa argumentació a una escala diferent de la que fa l'autor (Haití-República Dominicana). Quins serien els resultats d'aquesta argumentació? Per què?
10.Llegeix els articles següents, fes un breu resum del seu argumentari i compara'ls (punts en comú, diferències o argumentari diferenciat) amb el capítol que ja has llegit de Colapso:
http://www.sinpermiso.info/articulos/portema/#. Una vegada a aquesta pàgina heu de llegir l'article de na Naomi Klein titulat “Haití” i l'article d'Ashley Smith titulat “Catástrofe en Haití: factores naturales y factores no tan naturales”.

1 comentario:

guiicreations dijo...

Albert, és molt difícil...