martes, 15 de diciembre de 2009

Feina diaris 4t. ESO

Feina diaris

1.Feu una relació de les pàgines que dedica el vostre diari a cada tema diferent.
2.Fes una relació dels països esmentats a la secció internacional o món i assenyala si es tracta d'un país que podríem considerar del Primer Món, del Tercer Món o dels anomenats països en vies de desenvolupament.
3.Feu una relació de les comunitats autònomes o territoris esmentats a la secció nacional o Espanya.
4.Relacioneu les notícies de la secció internacional o món amb cada país en concret.
5.Distingeix entre països que anomenaríem rics o del Primer Món i països empobrits o del Tercer Món o en Vies de Desenvolupament. Les notícies són positives o negatives en cada cas?
6.Assenyaleu els diversos temes que es tracten a la secció nacional o Espanya amb les pàgines que dedica el diari.
7.Aneu a la secció d'esports i esmenteu quantes pàgines dedica aquesta secció a cada tipus d'esport i, posteriorment, quantes pàgines dedica a cada equip o esportista en concret.
8.Aneu a la secció de cultura i esmenteu quantes pàgines dedica aquesta secció a cada tipus d'art que existeix (pintura, escultura, cinema, música, etc).
9.El diari que teniu té anuncis classificats? De quin tipus són?
10.En general, creus que la majoria de notícies són positives o negatives? Per què creus que és això?
11.Quin creus que és el criteri que s'utilitza per triar les notícies que surten a un diari? Deu ser igual a tots els diaris? Per què?
12.Què significa el concepte neutral? Un diari potser neutral? I un altre mitjà de comunicació? Posa algun exemple de neutralitat o no neutralitat que hagis trobat en el diari.

2 comentarios:

Albert Lobo dijo...

PD. Recordeu que ha de ser un diari d'informació general (El PaÍs, Público, El Mundo, ABC, La Vanguardia, etc.) o si és local (Diario de Mallorca, Diari de Balears, Ultima Hora, El Mundo, etc.) ha d'incloure l'estudi de la secció de local també.

Albert Lobo dijo...

PD de la PD. Recordeu que també heu d'adjuntar el diari a la feina (no és que no me'n refii de vosaltres però ...) i que varem quedar que és per després de les vacances